פוסטים אחרונים
פוסטים אחרונים

טיקטוק המראה המטעה וההשפעה המזיקה שלו על תחושת הביטחון בגוף

טיקטוק ותחושת הביטחון בגוףטיקטוק, אפליקציית שיתוף הווידאו הפופולרית, זכתה לחשש הולך וגובר בשל השפעתה הפוטנציאלית על תחושת הביטחון בגוף.
הסרטונים קצרי הטווח שלה, המציגים לרוב אנשים צעירים, יפים ונשירים, יכולים ליצור נורמות גוף בלתי מציאותיות ולגרום למשתמשים לפקפק בדימוי הגוף שלהם.
ד"ר רייצ'ל קוגן, פסיכולוגית המתמחה בדימוי גוף, מסבירה כי "טיקטוק יכולה להיות סביבה שלילית עבור תחושת הביטחון בגוף כאשר היא מובילה להשוואות חברתיות, כעס על העצמי ורצון לשינוי המראה".
במחקר שערכה, גילתה קוגן כי משתמשי טיקטוק דיווחו על רמות נמוכות יותר של שביעות רצון מהגוף והערכה עצמית לאחר צפייה בסרטונים הקשורים לדימוי גוף.
הבעיה מחמירה על ידי תרבות ה"פילטרים" של האפליקציה, המאפשרת למשתמשים לשנות את המראה שלהם בווידאו.
בעוד שמסננים יכולים להיות דרך מהנה ויצירתית להתבטא, הם יכולים גם לתרום לדיסמורפיה גופנית, הפרעה נפשית בה אדם מוטרד בצורה מופרזת מפגם אמיתי או נתפס במראהו.
למרות שנושא תחושת הביטחון בגוף אינו ייחודי לטיקטוק, האופי החזותי וההיתי של הפלטפורמה יוצר סביבה ייחודית שבה משתמשים יכולים להיות חשופים לתמונות גוף בלתי מציאותיות ומכשילות.
על מנת למתן השפעות אלו, עלינו להיות מודעים להשפעה הפוטנציאלית של המדיה החברתית על דימוי הגוף שלנו, לעודד שיח פתוח בנושא ולהטיל ספק בתמונות הגוף המוצגות לנו באינטרנט.
בנוסף, עלינו לעודד שימוש אחראי בטיקטוק, תוך התמקדות בסרטונים המספקים מסרים חיוביים על דימוי הגוף ותומכים בדימוי עצמי בריא.
על ידי מתן משקל לבריאות הנפשית שלנו ולחגיגת מגוון ומכיל יותר של גופים, נוכל ליצור סביבה מקוונת בה אנשים מרגישים נינוחים ומוגנים לגבי המראה שלהם.