פוסטים אחרונים
פוסטים אחרונים

הצד האפל של טיקטוק מגפת הפרעות אכילה שמסתתרת מתחת לחיוכים הוויראליים

הצד האפל של טיקטוק:
הפרעות אכילה בקרב צעיריםטיקטוק, אפליקציית מדיה חברתית פופולרית בקרב צעירים, הפכה לחרב פיפיות.
לצד הבידור והחיבור החברתי שהיא מספקת, היא גם מציגה צד אפל:
קידום הפרעות אכילה.
בעולם בו דימויי גוף אידיאליים ופילטרים משנים מראה הופכים לנורמה, טיקטוק מציע פלטפורמה לשיתוף תוכן המעודד הרגלי אכילה לא בריאים.
סרטונים המתארים דיאטות קיצוניות, טיהור וחוסר ביטחון גופני צוברים מיליוני צפיות ולעתים קרובות מגלים את דרכם ל"עמוד For You" של משתמשים צעירים.
ד"ר סינדי ברן, פסיכיאטרית במחלקת בריאות הנפש לילדים ומתבגרים באוניברסיטת הרווארד, הזהירה כי צפייה ממושכת בתוכן שכזה עלולה לגרום להשוואות גופניות שליליות, הרגשת בושה ואשמה, ואף להוביל להפרעות אכילה ממשיות.
במחקר שנערך בשנת 2022 על ידי אוניברסיטת מנצ'סטר בבריטניה, נמצא כי שימוש מופרז בטיקטוק היה קשור בשיעור גבוה יותר של אי שביעות רצון גופנית, דיאטה לא בריאה והתנהגויות טיהור.
המחקר גם גילה כי צעירים שהיו להם היסטוריה אישית או משפחתית של הפרעות אכילה היו פגיעים במיוחד לתוכן המזיק של טיקטוק.
חשוב שהורים, מורים ובעלי תפקידים אחרים שמתקשרים עם צעירים יהיו מודעים לסכנות הפוטנציאליות של טיקטוק ויעודדו דיונים פתוחים על דימויי גוף בריאים והרגלי אכילה סבירים.
על טיקטוק לנקוט בפעולה פרואקטיבית על מנת להסיר או להסתיר תוכן המעודד הפרעות אכילה, ולספק למשתמשים צעירים משאבים לתמיכה והתאוששות.
על ידי הכרה בצד האפל של טיקטוק וגרימת מודעות לסיכוניו, אנו יכולים לעזור להגן על הצעירים מפני ההשפעות המזיקות של הרשת החברתית ובמקביל לעודד מרחב מקוון חיובי ומועיל יותר.