פוסטים אחרונים
פוסטים אחרונים

אינסטגרם הצד האפל הפוגע בבריאות הנפש של הצעירים

חושפים את נזקי אינסטגרם לבריאות הנפש של צעיריםאינסטגרם, פלטפורמת המדיה החברתית הפופולרית, קיבלה ביקורת גוברת על השפעתה השלילית על בריאות הנפש של צעירים.
מחקרים רבים מצביעים על קשר בין שימוש תכוף באינסטגרם לסיכון מוגבר לחרדה, דיכאון, חוסר הערכה עצמית והפרעות אכילה.
אחת הסיבות המרכזיות לכך היא תרבות ההשוואה שמאפיינת את אינסטגרם.
המשתמשים לעתים קרובות מחקים את חייהם המושלמים לכאורה של אחרים, מה שעשוי לגרום להם להרגיש בלתי מספקים ובעלי ערך נמוך.
יתר על כן, התמונות המושלמות והבלתי מציאותיות שנמצאות באינסטגרם עלולות לעוות את התפיסה של הצעירים לגבי מה נחשב כ"נורמלי" ו"מקובל", ולהוביל לדימוי גוף שלילי והפרעות אכילה.
מחקר שנערך על ידי אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס מצא כי בני נוער שהעבירו יותר זמן באינסטגרם דיווחו על רמות גבוהות יותר של בדידות, דימוי גוף שלילי והפרעות אכילה.
מחקר נוסף שפורסם בכתב העת "Journal of Medical Internet Research" גילה כי סטודנטים באוניברסיטה אשר השתמשו באינסטגרם לעתים קרובות יותר דיווחו על סימפטומים משמעותיים יותר של דיכאון, חרדה וחרדת ביצועים.
השלכות אלו של אינסטגרם לבריאות הנפש של צעירים מדאיגות במיוחד בהתחשב בעובדה שרבים מהם מבלים כמות משמעותית של זמן בפלטפורמה.
על פי סקר שנערך על ידי Pew Research Center, 72% מבני הנוער משתמשים באינסטגרם באופן קבוע, ו-25% מהם אומרים שהם משתמשים באפליקציה "כל הזמן" או "כמעט כל הזמן".
חשוב שצעירים יהיו מודעים להשפעות השליליות הפוטנציאליות של אינסטגרם על בריאות הנפש שלהם.
הורים ומחנכים צריכים לנהל שיחות פתוחות עם צעירים על נושא זה ולהדריך אותם כיצד להשתמש באינסטגרם בצורה בריאה.
כדי להגן על בריאות הנפש של צעירים, אינסטגרם יכולה וצריכה לנקוט בצעדים נוספים כדי לצמצם את ההשפעות השליליות של הפלטפורמה.
צעדים אלה עשויים לכלול מתן יותר כלים להגבלת השימוש באפליקציה, התקנת פילטרים לסינון תכנים מזיקים ועידוד שימוש חיובי ומעצים בפלטפורמה.